Υπηρεσιες

Προσφέρουμε με επαγγελματισμό κάθε υπηρεσία που μπορεί να χρειάζεστε.

Λογοθεραπεία

Η λογοθεραπεία ανήκει στον παραϊατρικό επιστημονικό κλάδο και έχει ως γνωστικό αντικείμενο την πρόληψη, την αξιολόγηση, την διάγνωση και την θεραπεία. Επίσης, ερευνά και μελετά τις διαταραχές λόγου, ομιλίας ,φωνής, επικοινωνίας καθώς και της μάσησης-κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες.

Εργοθεραπεία

Η εργοθεραπεία είναι μια εξειδικευμένη επιστήμη υγείας που έχει ως κύριο στόχο τη λειτουργικότητα και την αυτονομία του παιδιού στους τομείς της ζωής του ανάλογα με τη χρονολογική του ηλικία. Η εργοθεραπεία ασχολείται με δύο κυρίως κατηγορίες:

Επιπλέον Υπηρεσίες

Ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα

Το ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών του μαθητή μέσω ενός εξατομικευμένου προγράμματος θεραπείας, το οποίο σχεδιάζεται συγκεκριμένα για τις ανάγκες του. Χρησιμοποιείται εκπαιδευτική τεχνολογία -πολυμέσα καθώς και βιωματική διδασκαλία προκειμένου να αποκατασταθεί η εκάστοτε δυσκολία.

Ψυχοθεραπεία

Η Ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή θεραπευτικής παρέμβασης σε δυσκολίες που αφορούν τον συναισθηματικό ή ψυχικό κόσμο του ατόμου.Είναι συνειδητή απόφαση και δεν μπορεί να επιτευχθεί κατόπιν πίεσης ή καθοδήγησης από τρίτους.

Ομάδες κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων

 Για να μπορούμε να έχουμε επιτυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε σωστά τις κοινωνικές δεξιότητες. Παιδιά που στερούνται κοινωνικών δεξιοτήτων δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν με τον κοινωνικό περίγυρο, γεγονός που επηρεάζει έντονα τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Συμβουλευτική γονέων

Η συμβουλευτική γονέων έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του κάθε γονέα έτσι ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί του να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί.Αλλάζοντας στάση οι γονείς, αλλάζει και το παιδί, αφού σε κάθε οικογένεια, υπάρχει αλληλεπίδραση των μελών της.

Είμαστε δίπλα σας

Δεν είστε σίγουροι ποια υπηρεσία σας ταιριάζει;

Μια έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να κάνει την διαφορά

Τα αναπτυξιακά ορόσημα είναι σημαντικά

Με το παρακάτω εργαλείο θα σας βοηθήσουμε να διαπιστώσετε αν, το παιδί σας έχει φυσιολογική ανάπτυξη από τη γέννηση του μέχρι σήμερα ή παρουσιάζει σημάδια αναπτυξιακής καθυστέρησης. Κάθε παιδί βέβαια, είναι διαφορετικό! Μην ανησυχήσετε αν υπάρχει μικρή απόκλιση από τα στάδια της ηλικίας του.

Παρακάτω θα βρείτε ορόσημα ταξινομημένα ανά ηλικία και τομείς ανάπτυξης. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε ανησυχία – απορία.